Tietoa MICROFIBER+TM -valmisteesta

Mikä on MICROFIBER+™?

MICROFIBER+™ on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu ravintolisä, joka sisältää kuituja ja ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyviä maitohappobakteereja. Yksi annospussi sisältää 1 miljardi -bifidobakteeria, BB-12® ja 4 g liukoisia kuituja (frukto-oligosakkarideja, FOS).

Kuinka monta annospussia voin ottaa päivässä?

Aikuisille ja yli 9-vuotiaille lapsille suositeltava vuorokausiannos on 1-2 annospussia päivässä, tarvittaessa korkeintaan 4 annospussia päivässä.

1−8 -vuotiaat lapsille suositeltava vuorokausiannos on 1-2 annospussia päivässä, korkeintaan 2 annospussia päivässä.

Voinko käyttää MICROFIBER+™-valmistetta joka päivä?

MICROFIBER+ -valmistetta voi käyttää säännöllisesti joka päivä. Se sopii käytettäväksi osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

Kenelle MICROFIBER+™ sopii?

MICROFIBER+ sopii aikuisille, yli 1-vuotiaille lapsille, raskaana oleville, imettäville ja kasvissyöjille.

Miten käytän MICROFIBER+™-valmistetta?

MICROFIBER+™-valmisteen käyttö on helppo ottaa osaksi päivittäisiä rutiineja. Ripottele sisältö veteen tai mehuun ja sekoita ennen juomista. Sisältö voidaan ripotella myös kylmään tai haaleaan ruokaan (korkeintaan 37 °C), esimerkiksi aamiaismurojen päälle.

Kenelle MICROFIBER+™ ei sovi?

On tärkeää muistaa, ettei valmistetta tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Myöskään ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Mikäli sinulla on vaikeasti heikentynyt immuunipuolustus, keskustele lääkärin kanssa ennen MICROFIBER+-valmisteen käyttöä. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen jollekin valmisteen ainesosalle.

Tietoa kuidusta

Mitä kuitu on?

Kuitu on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Kuitua on ainoastaan kasveista peräisin olevissa ruoka-aineissa. Esimerkiksi liha, kala ja maitotuotteet eivät sisällä lainkaan kuitua.

Miksi kuitu on niin tärkeä ruokavaliossamme?

Kuitu on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, koska se auttaa ylläpitämään suolen toimintaa.
Runsaskuituista ravintoa käyttävillä on pienentynyt riski sairastua tyypin 2 diabetekseen ja sepelvaltimotautiin. Myös paksusuolisyövän riski on useiden tutkimusten mukaan pienentynyt kuitupitoisia ruokia runsaasti käyttävillä. Nämä vaikutukset voivat johtua edellä mainituista edullisista vaikutuksista sokeri- ja kolesteroliaineenvaihduntaan sekä kudosten parantuneesta insuliiniherkkyydestä, mahdollisesti myös vaikutuksista suolen sisältöön ja sen kulkunopeuteen. 1

1http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_osio=100&p_teos=dlk

Ovatko kaikki kuidut samanlaisia?

Kuituja on kahta eri lajia – liukoisia ja liukenemattomia. Kummastakin kuitutyypistä on elimistölle hyötyä, mutta eri tavoin. Normaaliin, terveelliseen ruokavalioon tulisi sisältyä molempia kuitutyyppejä.

Millaista kuitua MICROFIBER+™ sisältää?

MICROFIBER+ sisältää frukto-oligosakkarideja (FOS), joka on sokerijuurikkaan luonnollinen ainesosa.
MICROFIBER+ sisältää kuidun lisäksi -maitohappobakteereita, BB-12®. Frukto-oligosakkaridi edistää hyvien bakteerien kasvua suolistossa.

Mikä on kuidun saantisuositus?

Terveyskirjaston mukaan suomalaiset syövät noin 20 grammaa kuitua päivässä.
Jos kärsit ruoansulatusvaivoista, kuten ummetuksesta, kuitujen määrää kannattaa lisätä. Suositeltu päivittäinen ravinnosta saatava kuituannos on 30–35 g. 1

1http://www.terve.fi/ummetus/76561-ummetuksen-hoito-helpota-vaivaa-nailla-kotikonsteilla

Tietoa maitohappobakteereista

Mikä on suolistofloora?

Elimistössämme elää luonnostaan 100 000 miljardia bakteeria. Pelkästään suolistossamme elää noin 500 eri bakteerilajia. Nämä 500 bakteerilajia muodostavat suolistoflooran.
Suolistobakteereja on erilaisia: haitallisia, tulehduksia aiheuttavia (patogeenisia) sekä hyödyllisiä bakteereja, jotka hajottavat ruoan pienemmiksi osiksi tai valmistavat vitamiineja.

Miksi suolistofloora on tärkeä?

On tärkeää, että suolistofloora on tasapainossa. Kun "hyvät" bakteerit ovat vallitsevia, patogeenisilla bakteereilla on vähemmän mahdollisuuksia kehittyä.   Suolistoflooran pysyminen tasapainossa on tärkeää: näin ruoansulatusjärjestelmä ja elimistön luonnolliset puolustusmekanismit pystyvät toimimaan oikein

Mitä maitohappobakteerikantaa MICROFIBER+™ sisältää?

MICROFIBER+ sisältää elimistössä luonnostaan esiintyviä -bifidobakteereita, BB-12®.

Terve suoli & ruoansulatus

Kuinka voin välttää ruoansulatusongelmia?

Terveet elämäntavat ovat avain asemassa, kun halutaan edistää tervettä ruoansulatusta. Ruoansulatusongelmien ehkäisyssä tulee keskittyä kolmeen tärkeään tekijään:

Lue lisää vinkeistämme klikkaamalla linkkiä.